16:38 08 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 272
  Pratite nas

  NATO priča u Crnoj Gori, bolje rečeno NATO prevara, nije završena, kao što pojedini, čak i u opoziciji, ističu, već je tek počela, i u narednom periodu moramo da uradimo sve da je što više internacionalizujemo, osvežimo i podignemo na mnogo veći nivo, kaže lider Otpora beznađu i osnivač Pokreta za neutralnost Crne Gore Marko Milačić.

  Milačić, koji će 16. septembra govoriti na demonstracijama protiv NATO-a u švedskom gradu Geteborgu, dodaje da će Crna Gora biti slobodna tek onda kada se otarasi i domaćih i stranih okupatora.

  „Polovičnost u toj borbi je politička prevara. To nije samo naša, crnogorska borba, već univerzalna borba za istinsku demokratiju i slobodu“, ističe on.

  Milačić povodom predstojećeg učešća na anti-NATO demonstracijama u Švedskoj kaže da je to „odlična prilika da se i van granica Crne Gore čuje o nepravdi koja nam se događa“.

  Tog dana na ulicama Geteborga biće upriličen program koji obuhvata protestnu šetnju, govore lidera političkih partija i drugih organizacija, kao i koncert poznatog švedskog kantautora Mikaela Viehea.

  Poruke protestne povorke, na čijem čelu će biti hor od 150 pevača, biće „Ne NATO u Švedskoj“, „Ne nuklearnom oružju na teritoriji Švedske“ i „Sprečiti memorandum o razumevanju sa NATO-om“.

   

  Tagovi:
  Marko Milačić, region
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga