20:22 27 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1701
  Pratite nas

  Britanac koji je sa porodicom letovao na Braču dugo će pamtiti odmor koji je bio daleko od očekivanog.

  Britanski „Telegraf“ je objavio ispovesti britanskih turista koji su opisali svoja najgora letovanja, a na neslavnoj listi našla se i Hrvatska, odnosno vlasnik jednog apartmana na Braču.

  Agonija je počela već prvog jutra kad je Pitera Hardija probudilo nešto što je opisao kao „miris pečenog luka i pržene koze“.

  Njegova 11-godišnja ćerka rekla mu je da misli da neko živi ispod njih. Ispostavilo se da u garaži ispod vile koju su iznajmili za letovanje živi vlasnik sa pet članova svoje porodice.

  „Kad nije kuvao hranu sumnjivog mirisa, vlasnik je po cele dane sedeo u prljavoj odeći ispred vile i sumnjičavo gledao što radimo“, kazao je Piter.

  Vila koju su iznajmili zapravo je bila stambeni prostor vlasnika koji se nije potrudio to da sakrije, pa su svuda nailazili njegove stvari.

  „U ormarima je bila njihova odeća, a naša mala deca su u jednoj od fioka pronašla brdo pornografskih časopisa i filmova. Kad god bismo napustili vilu, vlasnik bi ušao u nju i ponašao se kao da je kod kuće. U jednom trenutku je zaključio da usred avgustovske žege previše koristimo klima uređaj, pa nam je oduzeo daljinski i više nije hteo da ga vrati“, rekao je Hardi.

  Dubrovnik
  © Sputnik / Marijana Kolaković

  „Možete da uskočite u more s prozora“, pisalo je u brošuri kojom se vila reklamirala, ali je Piter ubrzo shvatio da to baš i nije tačno.

  „E pa, nije baš tako. Najpre, morate da izađete iz vile i pređete prometnu ulicu, potom da dođete do zida luke pune brodova. Možete i tamo da se kupate, ali ubrzo smo otkrili da je more u tom delu užasno prljavo. Moj 14-godišnji sin shvatio je to kad je skočio u more i istog dana dobio ozbiljnu kožnu infekciju, zbog čega smo gotovo svaki dan tokom dve nedelje letovanja morali da čekamo na red u lokalnoj ordinaciji kod lekara“, žali se Hardi koji je, da ne ispadne sve tako loše, pohvalio ljubaznost i sposobnost dotičnog lekara.

  „Na kraju naše dvonedeljne avanture, povratak kući nikad nije bio lepši“, zaključio je Britanac.

  Tagovi:
  horor, letovanje, Velika Britanija, Hrvatska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga