18:14 08 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  2901
  Pratite nas

  Mnogobrojni televizijski auditorijum, kao i branioci i prisutni u sudnici podgoričkog Višeg suda našli su se danas u čudu kada je sutkinja Suzana Mugoša naprasno prekinula ispitivanje glavnog svjedoka-saradnika Saše Sinđelića u aferi „državni udar“, dok je trajalo njegovo ispitivanje od strane advokata odbrane Miroja Jovanovića.

  Prekid suđenja toliko je došao iznenada i u momentu kada je advokat Jovanović bio na najboljem putu da doslovce u potpunosti raskrinka i uništi kredibilitet svjedoka-saradnika Sinđelića, da se u crnogorskoj javnosti već utvrdilo mišljenje da je sutkinja Mugoša naprosto dobila „direktivu sa vrha“ da se samo suđenje, a time ujedno i direktan televizijski prenos, mora prekinuti.

  U svom nastupu branilac Jovanović prvo je neoborivo dokazao da je glavna djelatnost kojom se bavio svjedok-saradnik Saša Sinđelić zapravo šverc na relaciji između Srbije i Rusije, iako je ovaj danima prethodno tvrdio da je pošten i da se ne bavi nikakvim kriminalnim aktivnostima. Ipak, istinski veleobrt nastao je u trenutku kada je branilac Jovanović Sinđeliću počeo da postavlja pitanja koja su vezana za njegove kontakte i ljude sa kojima se ovaj sastajao i sarađivao u Rusiji.

  Utisak je da nakon toga debakl svjedoka-saradnika nije uspjela da spriječi ni sutkinja Suzana Mugoša, koja je većinu pitanja advokata Jovanovića pokušala da zabrani ili eliminiše kao navodno irelevantna za tekući sudski postupak.

  Tako je crnogorska javnost saznala da je svjedok Sinđelić, osim što je često putovao za Rusiju, u toj zemlji brižljivo održavao kontakte i sa organizacijama i licima koja su u Rusiji hapšena ili se nalaze pod istragom zbog zavjere protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina.

  U tom smislu, Sinđelić se u Moskvi sastajao sa ljudima izvjesnog Igora Strelkova koji su pod sumnjom da rade protiv ruskog predsjednika, a takođe, na današnjem suđenju saznajemo i da je Sinđelićev domaćin prilikom njegovog nedavnog putovanja u Soči bila osoba koja je u Rusiji uhapšena kao špijun litvanske obavještajne službe.

  Činjenica da je Saša Sinđelić zapravo sve vrijeme sarađivao sa osobama koje su pod istragom ruskih vlasti definitivno mijenja ukupnu sliku o svjedoku-saradniku, a time i o tobožnjoj umiješanosti zvanične Rusije u navodni državni udar u Crnoj Gori.

  Takođe, nema sumnje da će najnovije informacije značajno uticati i na percepciju javnog mnjenja o istinitosti optužbi koje Podgorica upućuje Moskvi.

  Tagovi:
  afera državni udar, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga