00:58 16 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 300
  Pratite nas

  Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je sastanak sa Evropskim komesarom za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom u Sarajevu bio deprimirajuć i nefunkcionalan i da iz BiH nije pokazano ništa osim deklarativnih zalaganja.

  „Sastanak je bio potpuno nefunkcionalan i nije doneo nikakva rešenja. Nije jasno manifestovana ni većina za set zakona o akcizama, ni opredeljenje da se konsenzusom (u BiH) dođe do Upitnika Evropske komisije“, rekao je u ponedeljak Dodik, prenosi portal „Kliks“.

  Valentin Incko visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu.
  © REUTERS / Dado Ruvic

  Na sastanku je, kaže Dodik, olako rečeno da će Upitnik Evropske komisije biti završen polovinom meseca.

  „To je samo zavaravanje evropske javnosti, a pre svega komesara Hana. Mislim da je on to dobro shvatio“, naglasio je predsednik RS.

  Dodik je naveo da je na sastanku sa Hanom razgovarano i o evropskim perspektivama BiH, strategijama u vezi sa ruralnim razvojem i o Reformskoj agendi i setu zakona o akcizama.

  „Na sastanku je bio vidljiv jedan potpuno depresivan pristup koji u BiH postoji o tome. Videlo se da BiH nema koncentrisanu vlast na zajedničkom nivou, niti parlamentarnu većinu, te da je kriza vlasti i institucija opšta, mada je bilo onih koji su na sastanku obećavali lagano i brzo kretanje“, rekao je Dodik i naglasio da treba biti realan, jer odgovori na Upitnik moraju da imaju politički konsenzus.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga