05:59 20 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  3150
  Pratite nas

  Premijer Zoran Zaev očekuje da će u narednoj godini Makedonija sprovesti planirane reforme i postati 30. članica NATO-a.

  U novogodišnjem obraćanju, Zaev je građanima Makedonije u 2018. poželeo ekonomski prosperitetnu i poštovanu zemlju.

  Poručio je da će godina na izmaku ostati upamćena po najvećoj pobedi građana koji su, kako je rekao, zaslužni jer su se izborili za svoju slobodu i slobodnu državu.

  „Suočili smo se sa izazovima, i došlo je do prevrata. Dogodila se promena. Makedonija je stabilizovana i došlo je do rasta i razvoja“, rekao je Zaev.

  Promenom vlasti, kazao je, građani su poručili da očekuju novi način vođenja države i novu politiku u upravljanju.

  Makedonski premijer je istakao da je to glavni preduslov za vraćanje poverenja u institucije i vlast, a kao ključni faktor za to poverenje naveo je sprovođenje vladavine prava i sve drugo predviđeno reformskim procesom.

  Zaev je ponovio da će zvanično Skoplje nastaviti da bude prijatelj sa svim susedima i liderima koji doprinose izgradnji novog imidža Balkana u svetu.

  „Konačno, očekujemo da Makedonija bude 30. zemlja članica NATO-a. Očekujemo da dobijemo jasnu preporuku za početak pretpristupnih pregovora sa EU. Brisel zna da imamo dovoljno dobrih argumenata za ovo naše očekivanje“, rekao je Zaev.

  On je pozvao građane i političke partije da se ujedine oko svih prioriteta i da sad, kako je rekao, kao nikada dosad preuzmu odgovornost za zajedničku budućnost.

  Tagovi:
  Zaev, Makedonija, NATO
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga