03:19 06 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 271
  Pratite nas

  Predsednik Južne Osetije Anatolij Bibilov, koji će učestvovati na proslavama povodom obeležavanja Dana Republike, rekao je za Radio-televiziju Republike Srpske da je počastvovan pozivom na ceremoniju obeležavanja Dana Republike.

  Bibilov je zahvalio Dodiku na pozivu, čestitajući, u ime građana Južne Osetije, Srpskoj i srpskom narodu Dan Republike.

  Govoreći o najavljenom protokolu o saradnji Srpske i Južne Osetije, Bibilov je rekao da će on obuhvatiti ciljeve kojima teže obe strane, koje, kako je rekao, dele sličnu istoriju razvoja i imaju dobre odnose na osnovu kojih će razvijati ekonomske i političke veze.

  Bibilov je rekao da narode Srpske i Južne Osetije povezuje ista borba za identitet, pravoslavna vera, te prijateljstvo sa Rusijom.

  „Kao i Republici Srpskoj, tako i Južnoj Osetiji, Rusija je najveći prijatelj. Nama su dragoceni odnosi sa Rusijom, ja odlično znam kakav odnos Republika Srpska ima sa Rusijom i to nam je dragoceno“, rekao je Bibilov za RTRS.

  On smatra da u svetu ne mogu da postoje dvostruki standardi kada je opredeljenje u pitanju.

  „Postoji pravo naroda na samoopredeljenje, a to pravo mora imati i Srpska“, istakao je Bibilov.

  Pojasnio je da narod ne prihvata da mu se druga kultura nameće.

  „Ako postoji, na primer, presedan kao u Kataloniji, onda će i drugi narodi reći: ’Zašto i mi ne možemo, hoćemo i mi samostalnost‘“, ističe Bibilov.

  Kaže da je važno znati da se i odnos ljudi zasniva na samosvesti.

  „Mislim da će u budućnosti biti mnogo primera gde će narod želeti da uzme sudbinu u svoje ruke, a ne da im drugi o tome odlučuju ili da im nameću svoju volju“, zaključio je Bibilov.

   

  Tagovi:
  bibilov
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga