21:00 06 April 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1220
  Pratite nas

  Crnoj Gori su potrebne suštinske promjene, a ne kozmetika. Zato, za razliku od ostalih protivkandidata, želim da ispred nove generacije političara pozovem građane ove zemlje da pokrenemo suštinske promjene, a ne samo površinske, da se ne bavimo samo posledicama, već uzrocima, izjavio je predsednički kandidat Marko Milačić.

  Saopštenje prenosimo u celosti:

  „To je obaveza dugoročnih i mudrih državnih politika.

  Bez zalaganja za velika pitanja, a jedno od njih je pitanje NATO integracija, bez preispitivanja takvih i sličnih odluka, koja su riješena na manipulatorski način, Crna Gora se neće vratiti sebi i volji većine, već će nastaviti smjerom koji joj je zacrtan na drugim adresama, van naših granica.

  Dva su najveća problema Crne Gore: ekonomska okupacija koja je skopčana sa tri decenije nesmjenjivom vlašću i okupacija duhovnosti, što se ogleda u stvaranju alternativnih institucija — crkve, jezika, proganjanju pisma… Oba ova pogubna procesa uništavaju običnog čovjeka i u narednom periodu daću sve od sebe da podignemo ekonomiju, ali i prekinemo razdor unutar jednog istog, pravoslavnog naroda, koji se planski melje.

  Dakle: odbraniti i Njegoša, i novčanik, zaštititi Marka Miljanova i budžet, Mojsija Zečevića i sumnjive privatizacije.

  Zato pozivam sve građane ove zemlje, a naročito one čija su prava najugroženija, Srbe, da glasaju za suštinske promjene za koje se zalažem, za one promjene koje se ne tiču samo posledica i površine, već, uporedo, i onih tema koje se sistematski guraju pod tepih, a tiču se najdubljih potreba u oblasti duhovnosti i istinskog bića ove zemlje“, navodi se u saopštenju lidera stranke Prava Crna Gora.

  Tagovi:
  Marko Milačić, kandidat, Crna Gora, izbori
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga