19:07 02 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 21
  Pratite nas

  Sud u Londonu najavio je da će odluku o zahtevu Hrvatske za izručenje osnivača "Agrokora" Ivice Todorića biti objavljena 20. aprila, pošto je danas okončano sudsko ročište na kojem je ispitano nekoliko svedoka.

  Tim povodom, Todorić je u izjavi dostavljenoj Tanjugu, rekao da će taj proces još dugo trajati jer na prvostepenu odluku suda postoji pravo žalbe, dok je proces koji se vodi protiv njega u Hrvatskoj ocenio kao "veliku katastrofu i sramotu za tu državu".

  "Postupak pred ovim sudom (u Londonu) će još dugo trajati i biće odlučivano i o žalbama, tako da nije vreme da sada komentarišem", naveo je Todorić, upitan kakvu odluku suda očekuje povodom zahteva za izručenje.

  On je naveo da je u Engleskoj ostvario svoj cilj, jer je, kako kaže, dobio neko vreme da štiti svoja ljudska prava. Upitan kako vidi optužnicu protiv njega, Todorić je naveo da je to "katastrofa i sramota Hrvatske".

  "Prave katastrofu. To je sramota nad sramotama, to je velilo neznanje i toliko bezočno uništavanje imovine, kapitala, kršenje Ustava, zakona, i svega ostalog i neverovatno je da se to može desiti u članici Evropske unije, ali se dešava", naveo je Todorić.

  Prema pisanju hrvatskih medija, pored Todorića i njegovih sinova Ivana i Antu, osumnjičeni u slučaju "Agrokor" su i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Diskordija, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

  Oni su bili članovi uprave ili Nadzornog odbora u "Agrokoru", dok su Diskordija i Hrstićeva zaposleni u revizorskoj kuci "Bejker Tili" koja je radila revizorske izveštaje za "Agrokor".

  Svi su osumnjičeni za više krivičnih dela zloupotreba u privrednom poslovanju, isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

  Tanjug    

  Tagovi:
  Agrokor, Ivica Todorić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga