11:11 25 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  2142
  Pratite nas

  U porodilištu Kliničkog centra Crne Gore desila se nečuvena situacija pošto je sa majkom otpuštena tuđa beba, javila je RTCG.

  Iz Kliničkog centra je saopšteno da će ubuduće prilikom otpusta pored majke prisustvovati još tri osobe sa klinike —jedan neonatolog i dve medicinske sestre.

  Nakon što su preuzeli bebu od babice i napustili porodilište, porodilja i njen suprug nisu ni slutili da dete nije njihovo, a prvi je posumnjao otac koji je primetio da je beba mnogo sitnija. Kada su stigli kući majka je odvila novorođenu devojčicu i videla da im broj narukvice nije isti.

  Vratili su se u porodilište, gde ih je u boksu čekalo njihovo dete.

  U Kliničkom centru potvrdili su da se desila zamena beba.

  „Prilikom otpusta medicinska sestra, kao i porodilja, nisu primetile da majka i beba nemaju isti broj. Propust je nastao zbog nesavesnog i neodgovornog rada, jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi sa otpustima porodilja i novorođenčadi. Navedeni propust je odmah uočen i otklonjen“, saopšteno je iz Kliničkog centra.

  Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo o događaju je odmah izvestio upravu Kliničkog centra, a protiv odgovorne sestre pokrenut je disciplinski postupak, radi promene radnog mesta i suspenzije.

  Tanjug

  Tagovi:
  beba, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga