15:54 11 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  5652
  Pratite nas

  Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da britanski špijuni prisluškuju državni vrh Srbije i RS, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njega.

  Dodik za današnji Kurir kaže da postoje brojni dokazi da britanske obaveštajne službe imaju prislušni centar i da prate državni vrh RS, a pretpostavlja da je ista situacija i u Srbiji i da je to jedan od načina da nas destabilizuju.

  Na pitanje odakle dokazi za to, Dodik odgovara:

  „Dokaz su izjave ministra odbrane, potvrde da će se Velika Britanija baviti ruskim uticajem na ovom prostoru. U julu se formira poseban operativni centar koji predvode Britanci. Tu su i izjave britanskog ambasadora.“

  Predsednik RS ukazuje da se ne radi o običnim vojnicima, pešadincima, već specijalcima koji se obaveštajnim radom bave na osnovu veoma savremene i sofisticirane tehnologije.

  Na konstataciju da je pomenuo i destabilizaciju Srbije, Dodik kaže da je to „jedna te ista stvar“ i da je „verovatno da to rade i u Srbiji“.

  Na podsećanje da je rekao da i u Srbiji imaju prislušni centar, Dodik kaže da pretpostavlja i tvrdi da je britanska služba uvek bila prisutna na ovom prostoru i da su uvek radili protiv srpskih državnih i nacionalnih interesa.

  „Dokaz je u činjenici da je već ranije obaveštajna služba BiH otvorila operativne naloge prisluškivanja zvaničnika Srbije i RS. Svako ko je ovde upućen u bilo šta, zna da to u BiH ne može da se radi bez odobrenja zapadnih službi. Šta ćete veći dokaz od ovog“, kazao je on.

  Na pitanje da li je obavestio predsednika Vučića o tome, Dodik odgovara da „Vučić to vrlo dobro zna“.

  Tanjug

   

  Tagovi:
  prisluškivanje, Milorad Dodik, Aleksandar Vučić, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Velika Britanija, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga