00:16 04 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 200
  Pratite nas

  Slovenački državni Inspektorat za životnu sredinu i prostorno planiranje istražuje slučaj hrvatske farme dagnji u Piranskom zalivu, koja se za poslednjih nešto više od godinu dana proširila preko slovenačko-hrvatske granice utvrđene međunarodnom arbitražom.

  STA prenosi da je Inspektorat danas saopštio da je njihov inspektor 22. juna obišao to područje i utvrdio da je broj bova (za obeležavanje mesta gde se nalaze dagnje) uvećan na 90 komada. Navodi se da inspektorat nije pružio dodatne informacije o tekućoj istrazi.

  U subotu je Slovenačka televizija javila da se farma dagnji povećala deset puta u obimu od aprila prošle godine, kada je postavljeno prvih osam bova.

  „Farma dagnji je bez sumnje u slovenačkim vodama“, navedeno je u televizijskom izveštaju.

  U njemu je navedeno i da brod hrvatske policije prati radnike svaki put kada dolaze tu i da se policijski brod namerno postavio između novinarske ekipe i broda sa radnicima, pošto je TV ekipa pokušala da priča sa njima.

  Brod slovenačke policije bio je u blizini dok je reportaža snimana i odmah je prišao čim se brod hrvatske policije približio slovenačkim novinarima.

  Novinarka koje je izveštavala sa dva policijska broda u pozadini opisala je situaciju kao veoma napetu.

  Slovenački policajci su joj kazali da su upozorili hrvatske policajce da se nalaze u slovenačkim vodama.    

  Tagovi:
  dagnje, Piranski zaliv
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga