16:46 05 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  2018
  Pratite nas

  U Zagrebu je fudbalerima koji su osvojili drugo mesto na Svetskom prvenstvu u Rusiji priređen neverovatan doček, ali najviše se priča o Tompsonu.

  Naime, i sama hrvatska javnost podeljena je oko toga da li je pevač koji u pesmama veliča ustaštvo trebalo da bude u autobusu koji je prevozio „vatrene“ od aerodroma do zagrebačkog trga, a kasnije i na samoj proslavi na kojoj je, kako piše „Indeks“, bilo preko pola miliona ljudi.

  Tompsonova „pojava“ izazvala je oštre reakcije, kako u Srbiji tako i u delu hrvatske javnosti, koja smatra da kontroverznom pevaču, koji je zabranjen u EU, nije mesto na proslavi uspeha reprezentacije i da je Hrvatska tako upropastila ugled i uspeh reprezentacije, ali i same zemlje.

  Marko Perković Tompson, koji je na kraju i zapevao na proslavi na Trgu, za vesti RTL televizije objasnio je zašto je bio u tom autobusu. Upitan ko ga je pozvao da bude u autobusu s reprezentacijom, rekao je da su ga zvali trener Dalić i reprezentativac Modrić.

  „Oni su mi rekli da je želja svih igrača da putujem s njima do Trga. Ja sam ih pitao da li su sigurni“, dodao je on.

  Upitan je li bilo trenutka u kom je pomislio da je možda bolje da on nije tamo, ponovio je da je pitao igrače jesu li sigurni da žele da ide s njima. „Rekli su: Molim te, dođi. Znam da ima nekih priča, zašto da, zašto ne. Ali njih niko ne bi mogao da odbije. Nije vreme za negativnost“, rekao je Tompson.

  Novinarka mu je tada rekla da je, blago rečeno, bilo dosta negativnih kritika, pa ga je pitala kako to komentariše, posebno komentar u kom je on nazvan „fašističkim smećem“, a Tompson je odgovorio da to više govori o ljudima koji tako govore. „Mislim da to sve govori o njima. Svako ima pravo na izjavu ili komentar, ali mislim da nema pravo da vređa“, dodao je.

  Upitan jesu li igrači tražili „Čavoglave“, pesmu koja je neslužbeno važila za himnu hrvatskih vojnih snaga za vreme rata u Hrvatskoj, i da li je on sam hteo da je otpeva, Tompson je rekao da bi bilo puno više pesama da je za to bilo prostora.

  „Oni su meni napomenuli sve moje pesme. Vida je pevao jednu moju staru pesmu dok je ulazio na binu, da je bilo još prostora, bilo bi više pesama“, rekao je, a kada ga je novinarka upitala još jednom bi li pevao „Čavoglave“ da je bio drugi plan, odgovorio je da bi pevao sve što bi oni tražili.

  B 92

  Tagovi:
  Tompson, autobus
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga