20:25 25 Maj 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 360
  Pratite nas

  Svi građani treba da se trude da budu više Bosanci, jer je to bio „amanet Aliji“, izjavio je predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović povodom godišnjice rođenja osnivača te stranke Alije Izetbegovića, prenosi Fena.

  On je rekao i da su u Alijino vreme urađene „temeljne“ stvari za BiH, kao i da je Alija znao da „predvidi mnoge stvari“.

  „U Alijino vreme je bilo loših ljudi. Kako on reče politika, odnosno vlast kvari ljude i privlači lošu vrstu ljudi. Međutim, mi čistimo SDA od takvih ljudi. Meni je važno da je onaj prvi krug ljudi oko mene čist“, rekao je Izetbegović.

  Govoreći o reformi odbrane BiH, on je pohvalio izdvajanje dva odsto za modernizaciju Oružanih snaga „na putu BiH ka NATO-u“, prenosi Tanjug.

  „S tim sredstvima se mogu uraditi dobre stvari. Onako kako svaki vakuum privlači vetar tako slabost privlači i susede i svakoga da pokušavaju da rešavaju stvari na vaš račun i da se eventualno osmele da silom pokušaju da završe ono što nije urađeno 1992. i 1993. godine. I za njih i za nas je dobro da je BiH jaka. Prošli put su se prevarili, pa su slomili zube od BiH, ali smo i mi jako stradali. Ne treba više nikada da se dovedemo u tu situaciju“, rekao je Izetbegović.

  Tagovi:
  tata, amanet, Alija Izetbegović, Bakir Izetbegović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga