16:02 26 Mart 2019
Slušajte Sputnik
  Premijer Albanije Edi Rama

  Rama: Prilika Prištini kakva se neće ponoviti narednih 30 godina

  © AP Photo / Hektor Pustina
  Region
  Preuzmite kraći link
  1248

  Albanski premijer Edi Rama izjavio je povodom ideje iznete u dijalogu Beograda i Prištine o korekciji granica da je on „poslednji koji bi to trebalo da komentariše“ i ocenio da u Prištini „moraju da održe odgovarajuće strateške razgovore, zato što se takva prilika možda neće ponoviti narednih 30 godina“.

  „Na kosovskim vlastima je da rade na platformi za dijalog. Ja sam poslednji koji to komentariše, zato što na Kosovu već traje debata o jednoj ideji, a ne platformi“, rekao je Rama na albansko TV „Top čenel“, objašnjavajući zašto se do sada nije oglašavao o toj temi.

  „Bio sam veoma jasan kada sam rekao da ću govoriti o Kosovu svaki put kada to bude potrebno, ali nisam i neću govoriti u ime Kosova. Potrebno nam je nešto više od samo još jedne debate“, kazao je albanski premijer.

  Prema njegovim rečima, reč je o „veoma delikatnom pitanju, pošto se ne radi samo o Kosovu, već o albanskoj naciji“.

  „Albanija ima obavezu da podržava Kosovo i mi će sačekati da vidimo šta će oni da odluče. Oni moraju da održe odgovarajuće strateške razgovore, zato što se takva prilika možda neće ponoviti narednih 30 godina. Albanci moraju da diskutuju kao pravi muškarci, uz koncenzus, a ne samo da bi stvarali međusobne sukobe“, tvrdi Rama.

  Tagovi:
  Edi Rama, Priština, Beograd, Region
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga