21:18 26 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 012
  Pratite nas

  Makedonski premijer Zoran Zaev je u tri različite prilike na isto pitanje: da li će podneti ostavku ako referendum 30. septembra ne uspe, odgovorio — „Da“, „Ne“ i „Možda“, piše skopski „Kurir“.

  List piše da javnost u Makedoniji zna na koji način premijer Zaev vodi politiku.

  „To nije prvi put da je davao različite izjave na isto pitanje i to u veoma kratkom razmaku“, navodi list i dodaje da, ukoliko se u nedelju suoči sa neuspehom na referendumu, može se očekivati da Zaev pred makedonsku javnost izađe sa četvrtim odgovorom.

  List navodi da je na očekivano pitanje uoči referenduma koje glasi: Da li ćete posle neuspeha na referendumu podneti ostavku, Zaev 25. juna rekao da je siguran da će referendum uspeti.

  „Ukoliko referendum ne uspe, to znači da je propuštena jedna od najozbiljnijih garancija za budućnost ove zemlje i da vlast nije uspela da ubedi većinu građana da glasaju ’za‘“, rekao je tada Zaev.

  Poslednjeg dana avgusta, podseća Kurir, Zaev je na isto pitanje odgovorio:

  „Kao premijer, imam mandat do decembra 2020. godine. Ako referendum ne uspe, verovatno će to značiti da smo završili sa politikama ovde“, preneo je Tanjug.

  Danas je Zaev na isto pitanje rekao da građani odlučuju da li će i kako glasati.

  „Oni koji ne glasaju se ne računaju. Dakle, ako bude samo jedan glas ’protiv‘ više od polovine izašlih birača, to će značiti opoziv sporazuma sa Grčkom“, kazao je Zaev.

  Tagovi:
  Zoran Zaev
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga