02:58 05 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  3146
  Pratite nas

  Milorad Pupovac napadnut je danas u centru Zagreba, navodi Srpsko narodno veće u saopštenju za medije.

  U saopštenju se navodi da je Pupovac danas u društvu Borisa Miloševića, predsednika kluba zastupnika SDSS-a u Saboru, nakon završetka saborske sednice prolazio pored bistroa „Amfora“ na zagrebačkoj pijaci Dolac. 

  U jednom trenutku Pupovac je osetio udarac u desnu stranu tela, od vrata do zgloba desne ruke, pa je u trenutku kad se okrenuo video da je pogođen većim i manjim ostacima hrane, od kojih su se neki zadržali na njegovoj odeći, a neki (krupniji i krući) obili su se od njegovog vrata, ramena i ruku i rasuli se po tlu, navodi se u saopštenju SNV-a.

  „Ovo nije prvi, ni verbalni, ni fizički nasrtaj na predsednika SDSS-a i predsednika SNV-a, prof. dr Milorada Pupovca, ali jeste prvi koji je uključivao i jednog od njegovih najbližih stranačkih suradnika, Borisa Miloševića. S obzirom na to da se ovaj napad dogodio pred brojnim ljudima i na mestu na kojem se zastupnici Pupovac i Milošević gotovo svakodnevno kreću, reč je ne samo o bezobzirnost, već i karakteru potencijalno opasnog fizičkog napada na njih“, navodi se u saopštenju.

  I po tome kako je izveden, ističe u saopštenju, ovaj napad za cilj je imao otvoreno manifestovanje mržnje, javno poniženje i fizičko ugrožavanje Pupovca i Miloševića, koji je, inače, predsednik Klupa poslanika SDS S u Hrvatskom saboru.

  „S obzirom na političku i medijsku kampanju koja se vodi duže vreme, a posebno proteklih sedmica protiv zastupnika Pupovca i Samostalne demokratske srpske stranke, ovaj napad ne treba nikog da iznenadi, jer ta kampanja je takva da podstiče ljude ne samo na mržnju već i na nasilje prema njemu i institucijama koje vodi, a time i prema narodu koji predstavlja“, poručuje se u saopštenju.

  Tagovi:
  Milorad Pupovac, Hrvatska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga