06:55 05 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  2086
  Pratite nas

  Makedonska ministarka odbrane Radmila Šekerinska izjavila je da poslanici Sobranja imaju jasan izbor — izolacija zemlje ili NATO i evropska budućnost.

  Ministarka Radmila Šekerinska je izjavila da je 600.000 građana na referendumu glasalo „za“, što je kako je navela, više glasova nego što je bilo koja politička partija ili koalicija dobila na izborima od 1994. godine do danas.

  „Poslanici u parlamentu imaju jasan izbor — izolacija zemlje ili NATO i evropska budućnost. Niko nam nije ponudio alternativu za NATO i EU i ne smemo se igrati našom budućnošću“, poručila je Šekerinska.

  Bujar Osmani, vicepremijer za evropska pitanja u makedonskoj vladi, izjavio je da članstvo u NATO-u za Makedoniju znači mir i stabilnost u narednih sto godina, kao i ekonomski rast i priliv stranih investicija.

  „U suprotnom, čeka nas bezbednosna, politička i ekonomska neizvesnost“, rekao je Osmani.

  Ministarka odbrane Šekerinska je istakla da će tokom ove nedelje biti održane konsultacije sa političkim partijama i oponentima u parlamentu, kako bi se videlo da li imaju dvotrećinsku većinu za realizaciju sporazuma.

  „Ukoliko ne, ići će se na vanredne parlamentarne izbore“, rekla je Šekerinska.

  Tagovi:
  Zoran Zaev, referendum, Region
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga