20:39 18 Avgust 2019
Slušajte Sputnik
  Grčki premijer Aleksis Cipras

  Cipras: Pažljivo pratim šta se dešava u Sobranju, danas je ključni dan

  /Alkis Konstantinidis
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 06

  Zvanična Atina sa velikim interesovanjem prati današnje događaje u makedonskom Sobranju, izjavio je u Briselu grčki premijer Aleksis Cipras i dodao da je reč o značajnom danu za Prespanski sporazum, te da makedonskom kolegi Zoranu Zaevu želi uspeh, javila je MIA.

  „Danas je ključan dan za Prespanski sporazum jer će Sobranje prvi put glasati, a od tog glasanja zavisi da li će biti započet proces o reviziji ustava“, rekao je Cipras.

  „Mi sa velikim interesom pratimo poslednja dešavanja u susednoj državi“, dodao je grčki premijer, koji, kako je rekao, želi da se pokrene proces ustavne revizje jer je to jedini način da Makedonija napreduje i da se priključi EU i NATO-u.

  „Zaista želim uspeh Zoranu Zaevu“, rekao je.

  Cipras je ponovio da će preuzeti resor spoljnih poslova u grčkoj vladi, nakon ostavke ministra Nikosa Kocijasa da bi, kako je rekao, obezbedio uspešnju primenu Prespanskog sporazuma.

  „Naša vlada je imala dve velike pobede: prva je izlazak iz ekonomske krize, koja bi trebalo da bude završena konsolidovanjem političke stabilnosti u narednom periodu, a druga je Prespanski sporazum, koji unapređuje vodeću ulogu naše zemlje na Balkanu“, naveo je Cipras i dodao da je odlučan da nijednu od tih pobeda neće žrtvovati.

  Tagovi:
  Zoran Zaev, Aleksis Cipras, Makedonija, Grčka
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga