08:25 09 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  31175
  Pratite nas

  Migranti su oko 10.30 probili policijski kordon na strani BiH i krenuli su prema graničnim prelazima s Hrvatskom, javio je Dnevni avaz.

  Avaz dodaje da među migrantima ima povređenih, kao i da su iz Hrvatske došli pripadnici Specijalne policije.

   

  Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske saopštilo je da su dvojica policajaca lakše povređena kada je grupa migranata koja nije uspela da pređe granicu kod Maljevca policiju gađala kamenjem i drugim predmetima.

  U Dom zdravlja u Velikoj Kladuši primljeno je troje migranta povređenih tupim predmetom, kao i dvoje dece koja su imala problema s disanjem i povredama očiju nakon upotrebe suzavca.

  Migranti na granici Hrvatske i Bosne
  © AP Photo / Amel Emric
  Migranti na granici Hrvatske i Bosne

  „U jednom trenutku, prilikom postupanja BiH policije koja je migrante odmicala od same granične linije prema dubini svoje teritorije, grupa migranata krenula je direktno prema hrvatskoj policiji, koja je tom prilikom odbila pokušaj nasilnog nezakonitog ulaska na hrvatsku teritoriju“, navodi se u saopštenju hrvatske policije.

  Migranti na granici Hrvatske i BiH
  © AP Photo / Amel Emric
  Migranti

  Potom su migranti bacali kamenje i druge predmete na pripadnike hrvatske policije. Dva policajca su lakše povređena, pa su zatražila lekarsku pomoć. 

  Granični prelaz Maljevac trenutno je zatvoren za saobraćaj.

  Policijski helikopter nadleće granicu Hrvatske i BiH, prenosi Indeks. Migranti se nalaze tek nekoliko metara od granice s Hrvatskom.

  Blokiran i voz sa migrantima

  U Bihaću je zaustavljen voz sa migrantima.
  RTRS
  U Bihaću je zaustavljen voz sa migrantima.

  Kako javlja portal Kliks, na železničkoj stanici u Bihaću policija je jutros blokirala voz koji je rano jutros stigao iz Sarajeva, u kojem su uglavnom migranti, i ne dozvoljava im da se iskrcaju. Portal saznaje i da je policija blokirala i prolazak autobusa koji voze migrante.

  U vozu se nalazi više od 90 migranata koji su doputovali iz Sarajeva.

  Sukob policije i migranata na granici Hrvatske i BiH
  © AP Photo / Amel Emric
  Sukob policije i migranata na granici Hrvatske i BiH

  U Bihaću i drugim gradovima Krajine trenutno se nalazi više od 10.000 migranata koji čekaju i nadaju se da će u jednom trenutku moći da pređu granicu i domoći se Evropske unije.

   

  Tagovi:
  BiH, Hrvatska, Region
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga