08:40 01 Jun 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 70
  Pratite nas

  Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik očekuje da bi nova Vlada mogla da bude formirana do kraja meseca.

  „Moj cilj je stabilna većina koja će omogućiti nesmetano funkcionisanje institucija i pokazati da je Republika Srpska stabilniji deo BiH. Već od ponedeljka krećemo sa našim međustranačkim sastancima“, naveo je Dodik, prenosi RTRS.

  Istakao je da će učiniti sve da Republika Srpska što pre konstituiše institucije kako bi mogla da pristupi usvajanju strateških dokumenata. Ponovio je da će potpredsednik SNSD-a Radovan Višković biti mandatar za sastav Vlade Srpske.

  „Politiku ne možemo svoditi na to kome koje mesto pripada u vlasti. Imamo ozbiljna pitanja koje moramo da uradimo, među kojima je i promena mentaliteta mnogih ljudi koji dobijaju odgovorne dužnosti“, rekao je Dodik.

  Naglasio je da je glavni prioritet Republika Srpska njeno pozicioniranje i da to moraju svi da rade, i u Srpskoj, i na nivou zajedničkih institucija BiH.

  „Onaj koji to ne bude radio, neće biti potreban, jer je važno da imamo strukturu koja može da iznese probleme vremena koje dolazi i koja je nacionalna i patriotska“, rekao je Dodik.

  Njegov cilj, kako kaže, jeste stabilna većina u Narodnoj skupštini Srpske, koja će obezbediti da sve nesmetano funkcioniše. Dodik je ponovio da se mora promeniti odnos onih koji će biti izabrani na funkcije na nivou BiH.

  „Položiću zakletvu u Narodnoj skupštini i predložiću novi zakon kojim će biti propisano da svi iz Srpske koji budu birani za nivo BiH moraju položiti zakletvu u Parlamentu Srpske. Ta odgovornost mora biti vidljiva“, rekao je Dodik, koji je novoizabrani srpski član Predsedništva BiH.

  Tagovi:
  Milorad Dodik
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga