09:30 06 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1388
  Pratite nas

  Predsednik Jedinstvene Srbije, poslanik i predsednik skupštine Jagodine Dragan Marković Palma kaže da ne zamera gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću, koji se izvinio hrvatskoj javnosti zbog boravka srpskog političara u Zagrebu.

  On je rekao da ne zamera Bandiću što je morao da se izvinjava zbog njegovog boravka u Zagrebu, jer je trpeo veliki pritisak.

  Marković u saopštenju povodom „histerije u hrvatskim medijima“, podseća da je u Zagrebu bio na poziv Bandića, te ponavlja da je tema njihovog sastanka bila budućnost, a ne prošlost.

  „Nije bila tema ko je čiji prijatelj, ko sa sa kim sastajao i ko je sa kim pio kafu u prošlosti. Nažalost, postoje političari koji svoju političku popularnost zasnivaju na prošlom vremenu koje je bilo teško i za srpski i za hrvatski narod. Siguran sam da se većina običnih ljudi u Hrvatskoj ne slaže sa militantnim porukama koje često šalju pojedini hrvatski političari“, naveo je Marković.

  „Od svega što se našlo o njemu hrvatskim medijima 99 odsto je izmišljotina, dok je tačno samo da se zovem Dragan Marković Palma“, primetio je srpski političar.

  Prebacuju mu, kaže, što je bio u Arkanovoj stranci, što je poznavao Arkana i što je u Jagodini primio 75 penzionisanih generala i admirala.

  „To bi bilo isto kao kada bih ja zamerio Bandiću što je Antu Gotovinu proglasio počasnim građaninom Zagreba. Budućnost dveju država, Srbije i Hrvatske, nije stalni napad hrvatskih političara na Srbiju, već su to međusobni razgovori i poštovanje, baš kao što to radi predsednik Srbije Aleksandar Vučić“, poručio je Marković, podsetivši da je Hrvatska članica Evropske unije, a da uzor, u smislu okretanja prema budućnosti, a ne vraćanja na prošlost, treba da joj budu Nemačka i Francuska.

  „Gospodinu Bandiću, kao jednom od najboljih gradonačelnika u Evropi, želim sve najbolje u daljem radu“, istakao je Marković u poruci za javnost.

  Tagovi:
  Palma, Bandić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga