03:08 09 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 013
  Pratite nas

  Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse crnogorskog Ministarstva odbrane Mihailo Volkov izjavio je danas da bi vojnička plata u toj zemlji tokom trajanja dobrovoljnog služenja vojnog roka trebalo da bude između 250 i 300 evra.

  Volkov je u Jutarnjem programu RTCG najavio da će Ministarstvo odbrane s mladićima koji će biti upućeni na vojničku obuku zaključiti ugovor kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze.

  „Taj mladi čovek će imati obezbeđenu ishranu, smeštaj, vojničku opremu, uniformu, osiguranje u slučaju povrede, naknadu putnih troškova i imaće obezbeđenu vojničku platu. Očekujem, saglasno budžetu za narednu godinu, da ta vojnička plata bude između 250 i 300 evra, što je zaista kvalitetno i motivišuće“, rekao je Volkov.

  On je najavio da će se „budući vojnici upoznavati sa vojnim propisima, tradicijom vojske i države Crne Gore, proći će obuku rukovanja naoružanjem, a imaće mogućnost da rukuju sa najmanje četiri puške“.

  RTCG navodi da bi oglas crnogorskog Ministarstva odbrane trebalo da bude objavljen krajem ove ili početkom naredne godine.

  Tagovi:
  plate, vojska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga