20:27 23 Mart 2019
Slušajte Sputnik
  Plaža u Miločeru u Crnoj Gori

  Uklanja se hotel „Kraljičina plaža“, gradi se novi

  CC BY 2.0 / Fermion
  Region
  Preuzmite kraći link
  1347

  Uklanjanje hotela „Kraljičina plaža“ počelo je danas, a na njegovom mestu biće sagrađen novi, četvorospratni, sa pet zvezdica, koji će biti izgrađen za dve i po godine i koštaće 70 miliona evra, prenose crnogorski mediji.

  Direktor kompanije „Adrijatik propertis“ Goran Bencun kazao je da je uklanjanje hotela počelo u skladu sa Rešenjem Ministarstva održivog razvoja i turizma od 7. juna 2017. godine, kojim je odobreno uklanjanje starog hotela „Kraljičina plaža“, koji je izgrađen početkom ’80-ih godina prošlog veka, prenosi portal CdM.

  Hotel će, kako je rekao, biti uklonjen najkasnije za 60 dana, a na njegovom mestu planira se izgradnja novog, četvorospratnog hotela, koji će zadovoljavati sve standarde hotela sa pet zvezdica.

  „Izgradnja će početi nakon prikupljanja neophodnih saglasnosti. Planirana je investicija u vrednosti oko 70 miliona evra, a radovi na izgradnji trajaće dve i po godine“, naveo je Bencun, preneo je Tanjug.

  Prema njegovim rečima, očuvanje prirodnog bogatstva i kulturnog nasleđa ovog predela bio je prioritet „Adrijatik propertisa“ i Vlade Crne Gore pri izboru projektnog rešenja prema kojem će se graditi novi hotel, a cilj je unapređenje turističke ponude.

  Tagovi:
  Kraljičina plaža, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga