07:52 18 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1661
  Pratite nas

  Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, komentarišući izjavu Željka Komšića da će uslov za formiranje Saveta ministara biti usvajanje Nacionalnog godišnjeg programa za NATO, poručila je da je to pokazatelj da Bosni i Hercegovini nema spasa.

  „Uslovljavanje je pokazatelj koliko je to plitka politika. Jasno je ko su pobednici i ko može da formira parlamentarnu većinu“, istakla je Cvijanovićeva.

  Predsednica Srpske je istakla da očekuje da izborni rezultati budu sprovedeni.

  „To znači da ljudi koji su dobili poverenje građana na izborima budu postavljeni na odgovarajuće pozicije i da SNSD ima predsedavajućeg Saveta ministara i ozbiljne ljude koji će sedeti u tom organu. Ovaj sadašnji Savet ministara, koji je zadržan nakon izbora, nema autoritet ni kredibilitet, niti može bilo šta da preuzme kao obavezu i da svi smatramo da je to zaista tako“, dodala je Cvijanovićeva.

  Govoreći o aktivaciji Akcionog plana za članstvo i podnošenja godišnjih izveštaja, Cvijanovićeva je rekla da je tu sve rečeno.

  „Što se tiče Republike Srpske i njenih predstavnika, postoji Rezolucija Narodne skupštine i za njih je ona orijentir i obaveza. Prema tome, ne znam zašto bi neko to uslovljavao, ali recimo Komšiću nije palo na pamet da nikakav MAP i godišnji plan nije uslov za kretanje ka EU i da je sada zaustavio ono u što se oni kunu, a to je kretanje ka Evropi“, ponovila je Cvijanovićeva, prenela je Radio-televizija Republike Srpske.

  Tagovi:
  Željka Cvijanović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga