07:07 27 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  41211
  Pratite nas

  Predsjednik „Atlas grupe“ Duško Knežević u intervjuu za Al Džaziru poručio je da neće stati dok predsjednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović ne ode sa vlasti ili „ga ne pošalje u zatvor“. On je dodao da je više od 20 godina pomagao DPS milionskim iznosima i da je spreman da odgovara pred državnim organima.

  „Spreman sam i da priznam i da odgovaram za saučesništvo u tome“, rekao je Knežević.

  „Kada vas neko ostavi bez vaše imovine, kada vašu djecu koja studiraju u inostranstvu ostavi bez novca i kartica, vi ste jednostavno prinuđeni da reagujete. Ja se neću smiriti dok Đukanović ne ode sa vlasti ili dok ne završi u zatvoru“, naglasio je lider „Atlas grupe“, uz ocijenu da nema ni minimum povjerenja u crnogorske institucije.

  Momir Bulatović
  © Sputnik / Dejan Simić

  Knežević je istakao da dokumente i snimke koje posjeduje obrađuje sa svojim ekspertskim timovima sa tužilaštvom u Velikoj Britaniji, i dodao da su tim dokumentima obuhvaćeni privatni računi Mila Đukanovića, njegovi privatni krediti, privatizacija, zajednička ulaganja, sve gdje je bilo korupcije, ukradenih 15 miliona od „Atlasa“ i prebačenih u Prvu banku.

  Na pitanje da li neke strane službe stoje iza njega, Knežević je rako da „ima dobre kontakte“.

  „Đukanović zna koje kontakte imam, jer sam mu pomogao na svom evroatlantskom putu“, kazao je Knežević.

  On je rekao i da posjeduje mnogo materijala koji bi mogli da ugroze državnost Crne Gore, te da zbog toga mnogi od njih i neće vidjeti svjetlost dana:

  „Ne treba poistovjećivati državu sa Đukanovićem, on je samo jedan korumpirani političar koji mora da ode“, zaključio je Knežević.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga