17:27 20 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 141
  Pratite nas

  Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski, koji je pobegao u Mađarsku, nije hteo da otkrije kako je prešao makedonsko-albansku granicu, i poručio je da ostavlja da se time pozabavi aktuelna vlast u Makedoniji.

  U ekskluzivnom intervju za TV Sitel, on je na pitanje da li je dobio pomoć aktuelne makedonske vlasti u pripremanju bekstva odgovorio negativno, ocenivši da je „aktuelna vlast spremna samo da mu našteti“.

  Gruevski, koji je u Makedoniji optužen za korupciju, rekao je da je napustio zemlju preko Albanije i da je prvo zatražio azil u mađarskoj ambasadi u Tirani, prenosi Tanjug.

  „Makedoniju sam napustio veoma jednostavno. Prvo sam se u Albaniji prijavio u Ambasadi Mađarske, gde sam i zatražio politički azil, i odatle sam došao u Mađarsku na način koji je bio utvrđen u Ambasadi nakon konsultacija. Zbog činjenice da sam bio premijer, zbog bezbednosnih razloga, rekli su mi da je dobro da budem transportovan u Mađarsku u njihovoj organizaciji“, rekao je Gruevski.

  Gruevski navodi da je iz Tirana preko albansko-crnogorske i crnogorsko-srpske granice prolazio s ličnom kartom, dok je srpsko-mađarsku granicu prešao s dokumentom koji mu je bio izdat u mađarskoj ambasadi u Tirani.

  Tagovi:
  Nikola Gruevski, Makedonija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga