00:28 26 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 749
  Pratite nas

  Nakon informacije da je juče ubijen Edin Gačić, redakciji portala Kliks javili su se Sadmir Tarić i Armin Karović koji tvrde da su policiji u nedelju dali ključnu informaciju koja je dovela do lociranja višestrukog ubice od kojeg su proteklih osam dana strahovali brojni stanovnici BiH.

  Sadmir je u razgovoru za bosanski portal rekao da se sve događalo u nedelju nakon što je policiji prijavio da je tokom obavljanja poslovnih zadataka na održavanju auto-puta Sarajevo — Tarčin ugledao najtraženijeg begunca u BiH na brdu pored puta.

  „Zvao sam sve policije oko 16 sati u nedelju, kao savestan građanin, a PU Kiseljak ima moju i koleginu prijavu. Vidio sam ga jer radim na održavanju auto-puta i proteklih sedam dana sam bio u smeni i posebno obraćao pažnju na brda. Policija je stigla nakon sat i po i sve blokirala, ali on je pobegao u brda. Mogao je da me ubije, bio sam 100 metara ispod njega“, priča Tarić.

  Govori kako je postavio signalizaciju kao da radi, s ciljem da bude tu dok ne dođe policija.

  „Meni je glava u torbi bila. A da nisam pozvao policiju, ubio bi nekoga, ubio bi mene, ubio bi nekoga da uzme autor jer se spuštao na auto-put. Ja da nisam pozvao policiju, neko bi taj dan stradao. Kolege iz Kontrolnog centra su gledali i upozoravali me da trebam da odem zbog opasnosti“, kazao je Sadmir.

  Kaže da postoji i snimak

  On ističe da postoji i snimak sa video-nadzora auto-puta kada je stigla policija i okružila celo područje kod mosta koji se nalazi na području gde je pronađen Gačić.

  „Gledali smo dvogledom i pratili situaciju, ali on je pobegao jer policija nije odmah mogla reagirati zbog brdovitog predela.“

  Sadmir Tarić je jutros odlučio da se javi nadležnima koji su obećali nagradu u iznosu od 25.000 evra, za informaciju koja će dovesti do lociranja i hvatanja ubice.

  Nakon što je stigao u zgradu Vlade Kantona Sarajevo i tražio kratak susret s premijerom Edinom Fortom, dobio je odgovor da je premijer na sastanku i da ne može da ga primi, ali da za sve što ga interesuje treba da pita komesara MUP-a KS-a Mevludina Halilovića.

  „Otišao sam u MUP i nisu mi dali da dođem do komesara. Rekli su mi da nagrada uopšte nije raspisana i oterali su me. Iako sam tražio susret s komesarom, on nije došao, već su poslali neke druge ljude“, kazao je Tarić.

   

  Tagovi:
  ubica
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga