01:28 13 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 451
  Pratite nas

  Na statusnoj konferenciji pred Rezidualnim mehanizmom UN za ratne zločine u Hagu u ponedeljak je razmatrano pitanje zdravstvenog stanja Ratka Mladića.

  Naime, pred tim mehanizmom raspravljalo se o medicinskoj nezi koja se pruža nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske, kao i o tome i da li će mu biti dozvoljeno da poseti grobove svojih najbližih, prenela je RTRS.

  Kako se navodi u izveštaju televizije RS, Mladić je na statusnoj konferenciji upozorio Veće da za njega sat otkucava i požalio se da ne razume medicinske nalaze, koje mu daju neprevedene, a još više ga zbunjuju, kako je naveo, dijagnoze u kojima piše da mu je stanje stabilno, ali i da mu je čak i izlazak na vazduh rizičan. 

  „Kažu da ne mogu na vazduh, i ja se slažem, ali kako onda kažu da sam dobro. Mene to zbunjuje", rekao je Mladić. On je zatražio da mu se omogući da poseti grobove ćerke, majke i bratanca pre nego što, kako je rekao, bude kasno. 

  „To je sat koji otkucava. Hoću da ih žalim kako dolikuje“, rekao je Mladić. Konferencija je nakon toga zatvorena za javnost. 

  Ako sve bude po planu, žalbe bi trebalo da budu iznesene na jesen, a drugostepena odluka iduće godine. 

  Mladić je prvostepenom presudom osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

   

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga