13:27 14 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1131
  Pratite nas

  Zajednička sednica vlada Republike Srpske i Srbije biće održana 28. februara u Beogradu, rečeno je Srni u Vladi Srpske.

  Iz Vlade Republike Srpske su istakli da dve strane usaglašavaju teme koje će se naći na dnevnom redu, ali da će sigurno biti razmotreni napredak u realizaciji zajedničkih projekata i mogućnosti za otpočinjanje novih u raznim oblastima.

  „I ovaj put će sigurno biti dominantne teme iz oblasti energetike, saobraćaja i prosvete. Srpska i Srbija su već dugo u pregovorima o zajedničkoj izgradnji hidroelektrana na Drini i ti projekti su sada došli do faze realizacije, a jedan od najvećih projekata u oblasti saobraćaja je izgradnja auto-puta od Bijeljine do Beograda“, rekli su u Vladi Srpske.

  U Vladi Republike Srpske su istakli da Generalni sekretarijat i ministarstva usaglašavaju predloge koje će delegirati za dnevni red zajedničke sednice.

  „Još je rano da konkretnije govorimo o dnevnom redu, jer potom sledi usaglašavanje i sa Vladom Srbije. Ministarstva u dve vlade takođe obavljaju konsultacije u vezi sa pitanjima koja će predložiti da se nađu na dnevnom redu zajedničke sednice“, naglasili su u Vladi Srpske.

  Tagovi:
  Vlada, Srpska, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga