04:20 15 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 412
  Pratite nas

  Policija unsko-sanskog kantona raspisala je poternicu za maloletnim migrantom iz Pakistana koji je zaražen virusom HIV-a i koji je prijavljen za silovanje u Bihaću, a za koga se pretpostavlja da je napustio BiH.

  „Prema informacijama koje dobijamo sa terena i od samih migranata, ovo lice je napustilo područje BiH“, rekao je portparol kantonalnog MUP-a Ale Šiljdedić i dodao da se migrantu od 8. februara gubi svaki trag, prenose „Nezavisne“.

  Prema njegovim rečima, nadležne službe treba pitati zašto u potpunosti nije obavljen nadzor nad tim licem i izvršena njegova deportacija.

  On je naveo da je 10. decembra prošle godine žena iz Bihaća prijavila da ju je taj migrant silovao, a to krivično delo kasnije je kvalifikovano kao polni odnos sa nemoćnom osobom, s obzirom na psihofizičko stanje žrtve.

  Kako je rekao, migrant je sproveden u bolnicu u Sarajevu gde je lečen, a nedugo zatim je napustio bolnicu i preuzeli su ga pripadnici Službe za poslove sa strancima i smestili u centar „Ušivak“ u Hadžićima, gde je trebalo da bude pod nadzorom te službe i u postupku deportacije iz BiH.

  Međutim, kako je rekao, migrant se nakon toga samovoljno udaljio iz ovog centra i 7. februara Federalna uprava policije je raspisala za njim poternicu, preneo je Tanjug.

  „Prema informacijama koje sada imam, migrant nije pod nadzorom Službe i nakon ovog datuma gubi mu se svaki trag i ne nalazi se na području ovog kantona“, rekao je Šiljdedić.

   

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga