20:51 15 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  117
  Pratite nas

  Uprava policije u Crnoj Gori je potvrdila da je za Duškom Kneževićem, predsjednikom „Atlas grupe“ i odbjeglim biznismenom, raspisana crvena Interpolova potjernica.

  „Za D.K. je raspisana crvena Interpolova potjernica na zahtjev NCB Interpola iz Podgorice, a u vezi sa predmetom koji protiv njega vodi Specijalno državno tužilaštvo“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

  Prethodno je Advokatski tim predsjednika „Atlas grupe“ Duška Kneževića saopštio kako je utvrdio da ne postoji nikakva međunarodna potjernica za Duškom Kneževićem.

  „Kao što je RTCG slagala javnost da je Knežević u Moskvi, tako je opet slagala da je za njim raspisana crvena potjernica. Knežević slobodno putuje u zemlje Šengena, a u London se juče vratio iz jedne od zemalja šengenske zone. Advokatski tim na čelu sa Stivenom Kejom, jednim od najpoznatijih svjetskih advokata u oblasti krivičnog prava i predsjednikom komore ’Bedford Row‘, ima direktnu komunikaciju sa sjedištem Interpola u Lionu. Ne postoji odluka da se za g. Kneževićem raspiše međunarodna potjernica“, navodi se u saopštenju.

  Dodaje se da je Knežević slobodan građanin Velike Britanije, „koji ima sva prava da se bavi raskrinkavanjem političko-mafijaškog sistema u Crnoj Gori, koji nad njim sprovodi politički progon. G. Knežević nastavlja sa svojim djelovanjem, čiji su se rezultati nedavno vidjeli i na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji, na kojoj niko od vodećih zapadnih zvaničnika nije htio da se sastane sa Milom Đukanovićem“.

   

  Tagovi:
  crvena poternica, Interpol, Duško Knežević, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga