15:13 06 Decembar 2019
Slušajte Sputnik
  Predsednik Crne Gore Milo Đukanović

  „Podržavamo gangstera“: Objavljen video rasprave o Milu na američkom univerzitetu

  © Sputnik / Aleksey Vitvitskiy
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  11202
  Pratite nas

  Vlasnik „Atlas grupe“ Duško Knežević je na svom profilu na Instagramu objavio novi video, koji prikazuje raspravu o predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću na Univerzitetu Kalifornije u Americi.

  Video nosi naziv „Podržavamo gangstera“ i u njemu je prikazan dio diskusije Roberta Ingliša o Milovoj „gangsterskoj politici“.

  Naime, Ingliš govori o tome da će, ukoliko Crna Gora pristupi NATO-u, Đukanović ojačati svoju vlast, koju je skoro izgubio, i da mu je NATO zapravo spas.

  „Ako pristupi Severnoatlantskoj alijansi, tu su investicije u infrastrukturu, modernizacija postojećeg i nabavka novog naoružanja, obuka i svi programi. Bili bi kao rudnik zlata za njegove prihode“, kaže Ingliš.

  On ističe da bi to ojačalo njega i njegovu partiju: „On je dokazani gospodar, on i njegov klan“.

  „To je sve za korist grupe koja kontroliše državu i koja isisava mnogo više nego što je uobičajeno iz velikih poslovnih aranžmana, pa će on i njegova grupa direktno profitirati i ojačati svoju političku moć“, naglasio je Ingliš.

  On je takođe istakao da je Đukanović skoro izgubio vlast, da je bio na ivici da bude uklonjen sa vlasti, i podsjetio da je njegova partija DPS, bivša komunistička, ali kako kaže — to mu je zaboravljeno, uz ironični smijeh da je Milo, kao, „proamerički“ čovjek.

  Sve ovo znala je Amerika, znala je cjelokupna javnost u Crnoj Gori, i šire, a znao je i Knežević, koji je objavio ovaj video, ali koji je tada iskoristio svu svoju društvenu, političku moć i resurse da bi Crna Gora postala dio NATO-a.

  Tagovi:
  Milo Đukanović, Univerzitet, NATO, rasprava, region
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga