16:28 23 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  2632
  Pratite nas

  Svjedok saradnik Specijalnog tužilaštva Crne Gore u slučaju „državni udar“ Saša Sinđelić demantovao je da je u Podgorici na dan parlamentarnih izbora 2016. godine bio planiran nasilni prevrat u Crnoj Gori.

  On je, gostujući na TV Hepi rekao da su htjeli da „naprave običan protest podrške“.

  Na konstataciju novinara da je trebao da organizuje demonstracije, da uđu u institucije, da je trebalo da uhapse tadašnjeg premijera Mila Đukanovića i proglase njegov poraz, Sinđelić je kazao da „da je neko tako nešto htio, to bi sproveo u djelo“.

  „S obzirom da Crna Gora i nema puno stanovnika, ima 625.000. Naravno i oni imaju svoju vojsku i policiju, niko o tome nije ni razmišljao. Tu se radilo o tome da se radi protest podrške“, rekao je Sinđelić.

  Upitan da li je svjestan da u emisiji priča potpuno suprotno nego na suđenju, Sinđelić je rekao da jeste.

  „Poslije ove emisije, ja mogu da odem u šumu da siječem drva i tamo će vjerovatno doći da me uhapse“, kazao je Sinđelić.

  Upitan zašto je to uradio, Sinđelić je kazao da „ne želi da jedan Srbin, drugar Bratislav Dikić, sjedi u zatvoru, da ostali Srbi tamo sjede zbog politike“.

  Sinđelić je večeras, između ostalog, rekao da novac, 125.000 evra koje je podijelio optuženima, nije služio za kupovinu oružja i finansiranje terorizma nego da bi nacionalisti, koji su došli u Podgoricu da protestuju protiv ulaska Crne Gore u NATO, imaju novca za put, smještaj…

   

  Tagovi:
  Sinđelić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga