06:04 08 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1320
  Pratite nas

  Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik u pismu poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću naveo je da institucije Republike Srpske čine sve da muslimanima, kao i drugim građanima RS omoguće sigurnost, te da bi želeo da je tako i u drugom delu države — Federaciji BiH.

  „Izuzetno cenim što kao verski poglavar izražavate zabrinutost za bezbednost svojih vernika i tražite da se procesuiraju svi koji ugrožavaju njihovu sigurnost ili sigurnost njihove imovine“, napisao je između ostalog Dodik, prenela je RTRS.

  Srpski član Predsedništva BiH naglasio je da u Republici Srpskoj nije i neće biti tolerisano bilo kakvo nasilje, bez obzira da li je motivisano nacionalnim, verskim ili nekim drugim motivima.

  Dodik želi da veruje da je Kavazović u neznanju napisao da se u Republici Srpskoj postrojavaju paravojne formacije, s obzirom na to da takve formacije ne postoje u Srpskoj.

  „Zbog mira, suživota i tolerancije bilo bi dobro da u ovakvim obraćanjima i Vi i mi pazimo kakvu terminologiju koristimo, jer i ova prepiska bi trebalo da bude u funkciji pozivanja na mir i bezbednost“, istakao je Dodik.

  On je dodao da je siguran da će se i Kavazović složiti s njim da nema smisla da „lažnim informacijama širimo nemir, a pozivamo se na mir“.

  Dodik je naveo i da će biti zahvalan ako Kavazović s istom pažnjom bude ukazivao na potrebu mirnog života i bezbednosti nemuslimana u Federaciji BiH, koji su neretko u proteklim godinama bili napadnuti ili izloženi raznim neprijatnostima, dodavši da tu posebno misli na Srbe povratnike.

  „Uveren sam da ćemo svako sa svoje pozicije i ubuduće činiti sve da na ovim prostorima vladaju mir i uzajamno poštovanje“, zaključio je Dodik.

  Tagovi:
  Dodik, BiH, region
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga