10:13 20 Jul 2019
Slušajte Sputnik
  Bivši šef Žandarmerije Bratislav Bata Dikić

  Završna reč generala Dikića u aferi „Državni udar“

  © AP Photo / Darko Vojinovic
  Region
  Preuzmite kraći link
  3642

  Jedan od optuženih za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine Bratislav Dikić rekao je da ništa protivzakonito nije uradio u Crnoj Gori, da je njegovo hapšenje 15. oktobra te godine bilo neosnovano, od kad se, kako je rekao, takođe neosnovano nalazi u samici istražnog zatvora.

  Dikić je u završnoj reči u postupku koji se protiv više osoba vodi za pokušaj terorizma, kazao da nikome nije pomogao u činjenju nekog krivičnog dela.

  „Ništa nisam protivzakonito uradio u Crnoj Gori i ne zaslužujem da se ovako postupa sa mnom“, rekao je Dikić, tokom iznošenja završnih reči.

  Lideri DF na konferenciji za novinare u Podgorici
  © Sputnik / Nebojša Popović

  On tvrdi da je optužnica zasnovana na potpuno neistinitim navodima, ponavljajući da nije znao da postoji neka kriminalna organizacija.

  „Niti mi je neko nešto tako ponudio“, rekao je Dikić, navodeći da nikome nije ni pomogao u činjenju nekog krivičnog dela, što je već utvrđeno, kao i da nikoga od optuženih i ne poznaje.

  Rekao je i da svesno nikad neće pomagati učiniocu krivičnog dela.

  Istakao je da je bilo teško braniti se od neistina, te dodao: „Saslušanjem svih svedoka, izvođenjem materijalnih dokaza, nije potvrđen niti jedan navod optužnice SDT-a i u potpunosti je potvrđena moja odbrana“.

  Ne poznaje, kazao je, ni Širokova i Šišmakova.

  Jedina istina, ponovio je, jeste da je u Podgoricu došao privatno sa prijateljicom Kristinom Hristić, te da je načelno prihvatio molbe Saše Sinđelića da obiđe skup u u tom gradu, ali uz uslov da se prvo vidi s organizatorima.

  Kristina Hristić je, kako je rekao, apsolutno nepravedno optužena u sudskom postupku. Dikić je podsetio da je predlagao poligrafsko testiranje, koje mu nije omogućeno, preneo je Tanjug.

  Napominjući da ne poznaje političare iz DF-a, Dikić je rekao da kroz sudski postupak nije potvrđen nijedan navod iz optužnice SDT-a protiv njega, preneo je portal RTCG.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga