04:39 21 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  2581
  Pratite nas

  Vjernici i sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske cijelu noć su čuvali malu krstionicu na obali u kompleksu manastira Svetog Arhanđela Mihaila na Prevlaci kod Tivta, a koju je prethodno bezuspješno pokušala da zauzme crnogorska policija kako bi sprovela u djelo rješenje građevinske inspekcije o rušenju tog objekta.

  Vjernici iz čitave Crne Gore, ali i iz Srbije i BiH počeli su da dolaze na Prevlaku i „volontiraju“ u čuvanju krstionice, dok iz Mitropolije poručuju da neće dozvoliti rušenje krstionice, te da će pokušati da sa državom nađu kompromis kako bi se ona sačuvala.

  U popodnevnim časovima Prevlaku će, kako je najavljeno iz Mitropolije, posjetiti i mitropolit Amfilohije, koji će prethodno služiti svetu liturgiju na Toploj u Herceg Novom.

  Situacija je inače jutros mirna, a policije nema nigdje u blizini Prevlake.

  Pravni predstavnik Manastira Svetog Arhangela Mihaila Dejan Vukšić najavio je da će danas tokom dana predati krivičnu prijavu protiv odgovornih u državi zbog povrede načina vođenja upravnog postupka u vezi sa rešenjem statusa objekta krstionice, odnosno zbog preksinoćne akcije policije koja je pokušala da zauzme krstionicu i prije nego što je izvršna služba građevinske inspekcije uopšte pokušala da na licu mjesta sprovede rešenje o rušenju.

  Tagovi:
  Krstionica, crna Gora, Region
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga