05:56 12 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 660
  Pratite nas

  Pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske manastira Svetog Arhangela Mihaila na Prevlaci kod Tivta, advokat Dejan Vukšić, podneo je juče kotorskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv N. N. lica iz Uprave policije, a u vezi sa akcijom službenika te institucije pre dve noći na Miholjskoj prevlaci.

  Vukšić je prijave protiv N. N. lica u policiji podneo zbog nesavesnog rada u službi, pišu Vijesti.

  U obrazloženju prijave se navodi da je postupanje policije, kojim se iz nepoznatih razloga izvršila opsada crkvenog imanja, sadrži elemente krivičnog dela.

  On je naglasio da je bila reč o prvom, a ne eventualnom ponovljenom pokušaju ranije ometanog izvršenja, što bi opravdavalo asistenciju policije.

  Advokat kaže da do eventualnog ometanja izvršenja moglo doći tek kada bi se građevinski inspekor pojavio u zakazano vreme, a ne pet časova ranije kada je policija bez građevinskog inspektora, pokušala da zauzme krstionicu, preneo je Tanjug.

  Vukšić konstatuje da su postupcima policije povređena prava građanima koji su prisustvovali verskom obredu.

  Sa predstavkom o navodnom nezakonitom postupanju organa reda, advokat Mitropolije obratio se juče i Savetu za građansku kontrolu rada policije.

  Iz Uprave policije juče je saopšteno da je policija u utorak rano ujutro na Prevlaci odustala od pružanja acistencije građevinskoj inspekciji, „jer je procenjeno da bi asistencija bila necelishodna, budući da je zbog pozicije na kojoj se nalazi i velikog broja okupljenih građana na malom prostoru, moglo doći do pada građana sa krstionice i ponte“.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga