20:11 05 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1657
  Pratite nas

  Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ima informacije da je u Sarajevu, pod rukovodstvom jednog Britanca, čije ime mu je poznato, formiran centar za sprečavanje takozvanog ruskog malignog uticaja, za šta je šest miliona funti dala Vlada Velike Britanije.

  „Jedno odeljenje je u Tirani, jedno u Podgorici. Oni evidentiraju ljude iz vladinih i nevladinih organizacija, ljude u institucijama, i, koliko znam, više od 300 ljudi ima na tom spisku koji šire ruski uticaj. Ja se verovatno nalazim na tom spisku“, rekao je Dodik za televiziju „Hepi“.

  Prema njegovim rečima, Rusija u Republici Srpskoj ima pozitivnu politiku, a on nije protiv američke realne politike, već je protiv njihovog nametanja i mešanja u unutrašnje stvari.

  Milo Đukanović
  © Tanjug / MEDIA PRES DEMOKRATSKE PARTIJE SOCIJALISTA CRNE GORE/

  „Nije netačno da hrvatska obaveštajna zajednica deluje u BiH, kao što deluju i nemačka, britanska, američka“, kazao je Dodik, prenosi RTRS.

  Kako je dodao, na različite načine manifestuje se želja da se smanji snaga srpskog naroda u BiH.

  „Svih ovih godina u teškim uslovima osporavanja, uz oslabljenu Srbiju koja je imala ozbiljne unutrašnje probleme, uspeli smo da očuvamo ono što je suština, obeležja za svaku državu — teritoriju, narod koji to hoće i funkcionalnu vlast koju narod hoće“, naglasio je Dodik.

  Govoreći o formiranju Saveta ministara BiH, on je istakao da je po Ustavu Savet pomoćno telo Predsedništva, ali da „oni“ pokušavaju da od toga naprave vladu.

  „Ranije je Savet ministara biran kao Predsedništvo. E sada nije tako, sada ide na Parlament gde je potrebna većina. Sada Bošnjaci pokušavaju da sa jedne strane održe te ministre što duže. Ponašaju se kao da nije bilo izbora. Ali Bosna je sada u zastoju“, objasnio je Dodik.

  Tagovi:
  Sarajevo, uticaj, region
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga