14:12 15 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 340
  Pratite nas

  Albanska opozicija desnog centra predvođena Ljuljzimom Bašom blokirala je danas posle podne glavne putne pravce u svih 12 albanskih regija.

  To je jedanaesti put da opozicija protestuje od februara kada su poslanici opozicije napustili parlament i odrekli se svojih mandata, tražeći ostavku premijera Edija Rame i formiranje prelazne vlade koja bi pripremila prevremene izbore, javila je agencija Ansa.

  „Današnji protest predstavlja nastavak građanske neposlušnosti“, rekao je Baša koji je odlučio da bojkotuje i lokalne izbore 30. juna. On je zapretio da neće dozvoliti da se lokalni izbori održe ni na jednom biračkom mestu.

  Prema njegovim rečima, formiranje prelazne vlade je poslednja mogućnost da se izbegne opšti sukob naroda i nelegalne vlasti.

  Italijanska agencija navodi da albanska vlast, međutim, ne namerava da popusti i da je više puta ponovila da će se lokalni izbori održati predviđenog datuma.

  Premijer Rama je danas izjavio da je svako slobodan da odluči da li će učestvovati na izborima ili ne, preneo je Tanjug.

  On je podsetio da albanski krivični zakon predviđa izuzetno oštre kazne za onog koji ometa izborni proces.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga