12:47 18 Septembar 2019
Slušajte Sputnik
  Makedonska policija

  Maloletnik sa istoka Severne Makedonije prodao rođaku za 1.600 evra

  © AP Photo / ROBERT ATANASOVSKI /
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 018
  Pratite nas

  Maloletnik sa istoka Severne Makedonije prodao je petnaestogodišnju rođaku starijem muškarcu za 1.600 evra, ali je ona uspela da pobegne i slučaj prijavi policiji.

  Maloletnik iz sela Bučima kod Radoviša prodao je rođaku zbog braka, a devojčica je pobegla i o svemu je obaveštena policija.

  Sud u Skoplju je na predlog tužioca starijem muškarcu odredio pritvor u trajanju od 30 dana, a za maloletnika je izrečena mera opreza.

  Prema saopštenju tužilaštva, u aprilu ove godine u selu Bučim maloletnik, koji je prvoosumnjičeni, uz upotrebu sile, prevare i prisile, koristeći nemoć žrtve, podveo je petnaestogodišnju rođaku na prisilni brak drugoosumnjičenoj osobi.

  Taj muškarac je, iako je znao da je devojčica maloletna, pristao da je kupi za 1.600 evra, prenose mediji.

  Prvoosumnjičeni je 17. aprila odveo devojčicu na prethodno dogovoreno mesto. Čovek je isplatio zatraženu sumu novca i devojčicu poveo sa sobom. Ona je pružala otpor, pa je on upotrebio fizičku silu, psihološko nasilje, a pokušao je i da je obljubi, saopštili su iz Tužilaštva.

  Devojčica je, koristeći nepažnju čoveka, pobegla, pa se, čim je bila na sigurnom, javila roditeljima, koji su slučaj prijavili policiji u Radovišu, prenosi RTRS pisanje Srne.

  Protiv njega i maloletnika podneta je tužba zbog krivičnog dela trgovine detetom.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga