11:55 03 Jun 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 331
  Pratite nas

  Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da u obeležavanje Dana Vojske Republike Srpske ulazi sa potpunim uverenjem da je formiranje Oružanih snaga BiH bila loša odluka.

  „Od ovoga nemamo nikakvu korist, nego samo pokušaj da nam se nameću razni procesi koji nisu u interesu Republike Srpske. U sutrašnji dan ulazim sa posebnom emocijom, jer smo 12. maja 1992. godine u Banjaluci formirali Vojsku Republike Srpske, za šta sam glasao“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

  On je istakao da je ponosan na Vojsku Republike Srpske koja je odbranila vekovna srpska ognjišta, nacionalne i političke interese.

  „Žao mi je što smo pristali da bude ukinuta Vojska Republike Srpske. To je bila greška svih nas koji smo u tome učestvovali, a politika moje stranke /SNSD/ tog vremena je bila da idemo u demilitarizaciju BiH. Očigledno je da je ovo bila prevara“, rekao je Dodik.

  On je naglasio da su prošle godine uplaćena sredstva iz BiH za nabavku helikoptera za Oružane snage BiH.

  „Ne mogu to da zaustavim, ali mislim da je bilo nepotrebno trošiti budžetska sredstva za ovako nešto. Oružane snage BiH nisu korisne u pogledu bezbednosti srpskog naroda“, zaključio je Dodik.

   

   

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga