22:52 12 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 240
  Pratite nas

  Bosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić, ocenio je da se društvo u BiH ozbiljno razbolelo od takozvanog kuknjavitisa i da čeka da mu drugi rešavaju probleme.

  Puljić je u intervjuu za sarajevski „Dnevni avaz“ rekao da se urušila kultura rada i da se društvo razbolelo od javnog mnjenja da treba što manje raditi, a što više imati i trošiti.

  „Moramo s tugom reći da je skoro 60 odsto naše zemlje neobrađeno. Ima hleba, samo treba organizovati život, ukloniti kriminal i stvoriti vladavinu pravednih zakona. U ovoj zemlji ima ’dovoljno hleba‘, samo da je više pravednosti i jednakopravnosti, ne bi trebalo iz nje ići. Toliko se kunu da vole ovu zemlju, a gde god mogu, potkradaju je“, rekao je Puljić.

  Upitan koji je ključ za bolju, stabilniju, napredniju BiH, zemlju Bošnjaka, Srba i Hrvata, Puljić je rekao da, ako „želimo da ona opstane u svojim dimenzijama i identitetu, onda mora tako da se organizuje da svako može u njoj da se ostvari kao kod kuće“.

  Govoreći o situaciji na Balkanu, on je istakao da mediji, u želji da budu što više zanimljivi, prenose zaoštrene situacije koje umaraju javnost, preneo je Tanjug.

  „Takođe, u javnosti međunarodnih političkih odnosa zavladala je vrednost interesa, a ne ljudskih prava i čovekovog dostojanstva“, zaključio je Puljić.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga