09:16 07 Jun 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 180
  Pratite nas

  Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da bi bilo dobro da nadležni u Federaciji BiH razgovaraju sa predstavnicima Rusije o gasovodu, kako bi se pojačalo snabdevanje gasom u celoj BiH. On je naglasio da će se Republika Srpska u budućnosti baviti pitanjem izgradnje gasovoda.

  „Ključno pitanje kojim ćemo se baviti u budućnosti je izgrdanja gasovoda, i to deo kraka koji će biti nakačen na ’Turski tok‘. Želimo da od Bijeljine do Banjaluke izgradimo gasovod“, rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovom.

  On je istakao da Rusija ima značajne privredne aktivnosti u Republici Srpskoj koje Srpska želi da proširi, dodajući da će o izgradnji gasovoda kroz Srpsku razgovarati na predstojećem Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

  Dodik je rekao da je sa Ivancovom razgovarao o formiranju vlasti u BiH, odnosima Ruske Federacija sa Republikom Srpskom i BiH, te o drugim važnim pitanjima koja se tiču obe zemlje.

  Na pitanje novinara šta očekuje od razgovora sa komandantom Eufora Martinom Dorferom, on je rekao da želi da čuje od njega kako general vidi bezbednosnu situaciju u BiH.

  „Mislim da oni imaju jasnu spoznaju kakva je bezbednosna situacija u BiH i biće mi zanimljivo da čujem njihovu procenu. Kada je reč o ratu, toga neće biti, ali mi imamo ugrožavanja koja su vezana za lokalni kriminal, korupciju, a postoje kriminalne grupe iz regiona koje se bave raznim aktivnostima na prostoru BiH“, rekao je Dodik.

  Prema njegovim rečima, važno pitanje za BiH su i migranti, ali i vraćanje lica koja su bila na ratištima u Siriji koja mogu, ako ne bude adekvatnog mehanizma kontrole, da destabilizuju društvo u BiH.

  „Želim da čujem njihova iskustva u tom pogledu. BiH je pripadnik antiterorističke alijanse i mislim da u zemlji nema onih koji imaju različite glasove na tu temu“, istakao je Dodik.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga