22:00 06 Jun 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  11666
  Pratite nas

  Poznata glumica Pamela Anderson se nedavno uključila i u aktuelne izbore za Evropski parlament tako što je podržala Pokret za demokratizaciju Evrope 2025 (DiEM25).

  Osnivači tog pokreta su bivši grčki ministar finansija Janis Varufakis i hrvatski filozof i aktivista Srećko Horvat, s kojim blisko sarađuje, prenosi hrvatski portal „Novosti“.

  Kao i Andersonova, DiEM25 se snažno zalaže za „Grin nju dil“ — set političkih mera koji u fokus istovremeno stavlja klimatske promene i ekonomsku nejednakost.

  Govoreći o razlozima zašto je podržala pokret DiEM25, ona je kazala da joj se sviđa to što je taj pokret spreman da učini sve što je potrebno kako bi bio inkluzivan.

  „To znači uključiti i ljude poput mene. Takođe volim da budem poetična, da izgovaram ono što drugi ’ne mogu‘. Ja mogu i hoću. Tako prilazim svemu što radim“, rekla je Pamela Anderson.

  Glumica je nedavno putem Tvitera javno izrazila podršku hrvatskoj levo-zelenoj političkoj platformi „Možemo!“.

  Ona je dodala da je srećna što vidi da je njen politički angažman izazvao mali potres u Hrvatskoj.

  „Možda je Hrvatskoj potreban politički potres ako želite da zaustavite hiljade Hrvata koji odlaze iz zemlje zato što ekonomija ne funkcioniše i ako želite da budete u stanju da upravljate situacijom u kojoj će za dve ili tri decenije dolaziti milioni klimatskih izbeglica“, rekla je Pamela Anderson.

  „Moja poruka Hrvatskoj bila bi: Obratite pažnju na te pokrete, podržite decu koja štrajkuju, izađite iz nacionalističke prošlosti i vratite se u budućnost“, zaključila je ona.

  Tagovi:
  Pamela Anderson, Hrvatska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga