21:17 04 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1432
  Pratite nas

  Predsedavajući, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da se u BiH mora prihvatiti Republika Srpska, sa svim njenim ustavnim pravima, ili, upozorio je, neće biti ni BiH.

  „Niko se neće igrati sa srpskim nacionalnim interesima i sa interesima Republike Srpske, koja će, na nivou institucija BiH, biti predstavljena kako treba ili neće nikako“, poručio je Dodik na konferenciji za novinare u sedištu RS u Istočnom Sarajevu, prenosi RTRS.

  On je dodao da oni koji se, navodno, najviše brinu za BiH, u prvom redu lider SDA Bakir Izetbegović, u stvari rizikuju njeno postojanje vodeći politiku koja je dovela do skoro potpune blokade institucija.

  Dodik je ocenio da BiH danas nije ništa bliže formiranju vlasti nego u novembru prošle godine, podsetivši da su formirani samo „karikatura koja se zove Predstavnički dom“ i Dom naroda, koji ne funkcionišu u punom kapacitetu.

  Ukazao je i da BiH nema usvojen budžet i da funkcioniše privremeno finansiranje, ističući da je nove odluke o tome potrebno doneti sledeće sedmice, ali da je pitanje da li će one moći da budu donete.

  Dodik je upozorio da bi zbog toga moglo da dođe do obustave isplate plata u institucijama BiH ljudima koji su tamo zaposleni, a od kojih su mnogi u kreditima...

  „Mi nismo krivi za to, mi smo spremni na formiranje vlasti“, poručio je Dodik.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga