07:24 20 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 80
  Pratite nas

  Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) pratiće implementaciju mišljenja Venecijanske komsije u vezi sa Predlogom zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori i obratiće pažnju da ne dođe do bilo kakvih pokušaja zloupotrebe tog mišljenja, poručio je danas protojerej-stavrofor Velibor Džomić.

  Džomić, koji je i koordinator Pravnog saveta MCP, rekao je u telefonskoj izjavi za TV Pink da predstoji veliki i ozbiljan zadatak da se mišljenje Venecijanske komisije u vezi sa pojedinostima implementira u taj predlog zakona.

  „Posvetićemo veliku pažnju tome da ne dođe do bilo kakvih pokušaja zloupotrebe onoga što je napisano u mišljenju Venecijanske komisije“, poručio je Džomić.

  Venecijanska komisija objavila je juče mišljenje u vezi sa Predlogom zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, koje je, kako je saopšteno, Vlada Crne Gore doživela kao veoma pozitivno, dok je Džomić poručio da je MCP bila u pravu i da se, prema tom mišljenju, crkvena imovina ne može preknjižavati na druge vlasnike, bez odluke suda.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga