22:50 15 Novembar 2019
Slušajte Sputnik
  Zastave Crne Gore i EU u Podgorici

  Nerazumna poruka iz Podgorice: Ne može o Zakonu o veroispovesti govoriti crkva koja je protiv NATO

  © Sputnik / Nebojša Popović
  Region
  Preuzmite kraći link
  3178
  Pratite nas

  Premijer Crne Gore Duško Marković izjavio je da se nada da će se Zakon o slobodi veroispovijesti naći pred poslanicima Skupštine Crne Gore do kraja jula.

  „Za dobro države, da se razlike u Crnoj Gori smanje, a ne da se podstiču. Ne može o tom zakonu objektivno govoriti verska struktura koja ne priznaje Crnu Goru, koja je bila protiv referenduma, koja je bila protiv NATO-a, protiv Evrpske unije, i koja je protiv svakog našeg evropskog iskoraka“, rekao je Marković u Skupštini.

  Marković je istakao da o tom zakonu ne može da govori verska organizacija, koja nije podnela nijedan, ili možda samo jedan zahtev da gradi svoje verske objekte u skladu sa zakonom i pravnim sistemom države, a onda je zaključio sa rečima:

  „Nego to rade po noći i pod reflektorima“.

  „Da li treba da imamo razumevanja za takav pristup? Ne. Mi ga nećemo imati, kako god to spinovali“, poručio je crnogorski premijer.

  On je izjavio i da je Venecijanska komisija potvrdila kvalitet ovog zakona i da je dala za pravo državi da ovo pitanje uredi na ovakav način. Izjavu je završio sa tumačenjem mišljenja komisije:

  „Venecijanska komisija nam je sugerisala šta treba da popravimo u ovom Zakonu, i popravićemo to i imaćemo ga ovde u Parlamentu, nadam se do kraja jula“, zaključio je premijer Crne Gore.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga