04:51 01 Jun 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 213
  Pratite nas

  Crnogorska Uprava policije odbila je zahtev Srpskog nacionalnog saveta za dostavljanje informacija o statusu zabrane ulaska u Crnu Goru srpskom akademiku Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, te političaru i pravniku Dejanu Miroviću, saopšteno je iz SNS-a Crne Gore.

  Srpski nacionalni savet (SNS) smatra da se ovakvim postupkom pokazuje odnos aktuelne vlasti prema zvaničnoj organizaciji srpskog naroda, registrovanoj u Crnoj Gori.

  To ujedno predstavlja očiglednu diskriminaciju srpskih intelektualaca, ali i zvanične srpske organizacije u Crnoj Gori, koja se interesovala za razloge drastičnog kažnjavanja oduzimanjem prava na slobodu kretanja istaknutim pojedincima srpskog naroda, navodi se, između ostalog, u saopštenju SNS-a.

  Srpski nacionalni savet Crne Gore traži i dostavljanje obaveštenja da li takva zabrana postoji i, ukoliko je na snazi, koji su razlozi za njeno određivanje, te da li je eventualna zabrana vremenski ograničena.

  Shodno mogućnostima za ponovno podnošenje zahteva, advokatska kancelarija SNS-a tražiće pojedinačna punomoćja od Bećkovića, Mirovića, Rakovića i Antića, kako bi, konačno, i oni lično i javnost u Crnoj Gori i šire, dobili zvanično obrazloženje o njihovom statusu zabrane ulaska u Crnu Goru.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga