21:28 24 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  0 631
  Pratite nas

  Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Kraljevu sa predstavnicima Srba iz regiona i tom prilikom je poručio da Beograd neće dozvoliti kršenje njihovih prava, ali i da sastanak nije bio lak, posebno kada je riječ o situaciji u Crnoj Gori.

  Jedan od lidera srpskog naroda iz Crne Gore Marko Milačić za Sputnjik ističe da je sastanak sa predsjednikom Vučićem bio veoma značajan za sve Srbe u regionu, prije svega zato što je veoma važno da „međusobno imamo direktnu komunikaciju“.

  „Nas svuda u regionu muče slični, da ne kažem isti problemi, u što sam se danas dodatno uvjerio kada sam čuo našu braću iz svih krajeva regiona. To su problemi koji se tiču asimilacije Srba i pritiska na Srbe dominantno od strane zvaničnih vlasti, i zato je jako važno da razmjenjujemo mišljenja i da u širem smislu koordiniramo zajedničke aktivnosti“, kazao je Milačić.

  Dodao je i da je takođe veoma ohrabren entuzijazmom i željom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je pokazao da želi da pomogne Srbima u regionu i da se angažuje u najvećoj mogućoj mjeri što se tiče pomoći i našem narodu u Crnoj Gori.

  Sastanak Aleksandra Vučića i predstavnika Srba iz regiona u Kraljevu.
  Prava Crna Gora
  Sastanak Aleksandra Vučića i predstavnika Srba iz regiona u Kraljevu.

  „Biću pomalo sebičan, pa ću reći da mi u Crnoj Gori nažalost imamo najveći problem od svih Srba u čitavom regionu, imajući u vidu da je u Crnoj Gori na sceni ’blickrig‘ režima, odnosno jedan od projektovanih završnih udaraca na Srbe u Crnoj Gori kroz najavu otimanja crkvene imovine, kao i zbog sveukupne antisrpske politike koja je na sceni.“

  „S toga je ovo bio jedan jako važan sastanak kada govorimo o Srbima u Crnoj Gori i veoma me raduje što vidim želju ne samo predsjednika Vučića i predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, već i svih ljudi i političara koji dolaze iz drugih krajeva regiona da budu uz svoj narod u Crnoj Gori“, istakao je Milačić.

  Predsjednik Prave Crne Gore je za naš portal takođe otkrio da je predsjedniku Srbije i ostalim liderima srpskog naroda tokom sastanka saopštio i stavove svoje partije koji se odnose na dva najveća izazova koji u bliskoj budućnosti očekuju srpski narod u Crnoj Gori:

  „A to su parlamentarni izbori sledeće godine i još važnije godinu nakon toga redovni popis stanovništva povodom kojeg mi odmah moramo da krenemo u kampanju i zaštitu naših interes u Crnoj Gori u susret tom veoma važnom popisu“, zaključio je Milačić.

  Tagovi:
  Marko Milačić, Aleksandar Vučić, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga