07:25 23 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 210
  Pratite nas

  Komisija za zaštitu konkurencije je donela odluku da deo „Turskog toka“ na teritoriji Bugarske gradi kompanija „Arkad“. Kako se navodi na sajtu operatera „Bulgartransgaz“ odluka je doneta 27. juna.

  „Arkad“, koji je prvo bio izabran za izgradnju „Turskog toka“, obratio se komisiji sa žalbom nakon što je „Bulgartransgaz“ promenio svoju odluku u korist konzorcijuma „Gasni razvoj i proširenje u Bugarskoj“. Operator je obrazložio svoju odluku rekavši da „Arkad“ nije na vreme podneo potrebna dokumenta. U isto vreme je objavljeno da je kozorcijum „Gasni razvoj i proširenje u Bugarskoj“ smanjio svoj predlog u vezi sa cenom.

  Komisija je saopštila da ova odluka nije zakonita i da izgradnja treba da bude data „Arkadu“ — u skladu sa zakonom je nedopustivo smanjenje cena za rad van navedenih rokova održavanja tendera. Konsorcijumu „Gasni razvoj i proširenje u Bugarskoj“ predstoji da plati „Arkadu“ kaznu u visini od 2.250 evra. „Bulgartransgaz“ takođe može da uloži žalbu na odluku komisije u naredne dve nedelje.

  Tagovi:
  Turski tok
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga